Ota vastuu omasta itsestäsi

Keskustellessani entisen kollegani kanssa esimiestyöstä ja sen haasteista, hän tokaisi: Jos työntekijä ei ole motivoitunut, esimiehen on ihan turha yrittää motivaatiota jostain kaivaa. Kyllä jokaisella työyhteisön jäsenellä pitää olla vastuu omasta työstään ja sen tuloksista. Jos työ ei motivoi ja kiinnosta eikö silloin ole parempi tehdä päätöksiä ja etsiä uuttaa duunia….

Paljon puhutaan esimiestaidoista, mutta hyvässä työyhteisössä tarvitaan myös alaistaitoja.  Hyviin työyhteisötaitoihin kuuluvat mm. yhteistyökyky esimiehen kanssa, kollegan auttaminen, hyvä ammattitaito, hyvän ilmapiirin luominen ja rakentavan palautteen vastaanottaminen. Jotta töissä yleensäkin jaksaa, vaaditaan motivaatiota työn tekemiseen ja omien vahvuuksiensa tunnistamista.  Lisäksi jokaiselle työyhteisön jäsenelle kuuluu aikuismainen vastuu itsensä kehittämisestä. Jos työ ei motivoi, silloin on parasta tehdä päätöksiä, miten eteenpäin. 

Työelämä on murroksessa ja työntekijöiden vastuu omasta tekemisestään kasvaa. Yritykset, jotka kykenevät luomaan työyhteisön liiketoimintaansa, voittavat. Yksi mielenkiintoisemmista kirjoista, joita työelämän murrokseen liittyen olen lukenut, on Työkirja – työelämän vallankumouksen perusteet (2012, Saku Tuominen ja Pekka Pohjakallio). Työkirja tarjoaa perusteltuja ja riittävän konkreettisia ehdotuksia työelämän uudistamiseen ja suosittelen sen lukemista kaikille.

Ota vastuu itsestäsi, selvitä motivaatiosi ja vahvuutesi. Toimi ja tee tarvittavat muutokset, jotta jaksat työelämän pyörteissä.

 

 

 

Kirjoita oma mielipiteesi tähän

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: