Vinkit somen hyödyntämiseen työnhaussa

Huomasin istuvani sohvalla rullaamassa Twitterin ja LinkedInin välissä. Kaksi tuntia, kymmennittäin twiittejä ja LinkedIn -uutisia. Tiesin melko hyvin mitä maailmalla tapahtuu ja mitkä ovat trendit busineksessä. Sitten oli vielä Facebook-tilini, Pinterest-tauluni, Instagram-kuvavirtani ja omat blogini, joihin en juuri tuolloin ehtinyt paneutumaan.

istock_000021324369small

Miten ihmeessä kaikkiin näihin eri sosiaalisiin verkostoihin voi panostaa ilman, että muu elämä kärsii? Ja pitääkö ihan kaikissa verkostoissa edes olla. Aikaisemmin minulle riittivät LinkedIn, Facebook ja omat blogini, silloin tällöin kävin Instagramissa lisäämässä kuvia kissoista ja Pinterestissä netistä löytämiäni sisustuskuvia.

Some-maailmani muuttui kuitenkin syksyllä, kun osallistuin Tom Laineen Some työnhaussa -webinaariin. Kurssin vetäjä kertoi työnantajien siirtyneen työpaikkailmoittelussa somen eri kanaviin. Nousussa ovat Instagram, Periscope, Snapchat ja Whatsapp, myös Youtube on kasvava trendi.

Työpaikkailmoituksia on kaikissa some-kanavissa

Laineen mukaan Twitterissä LinkedInin ohella on tällä hetkellä laajimmin työpaikkailmoituksia. Ei siis auttanut muu kuin aktivoitua eri some-kanavissa ja ottaa myös käyttöön Twitter, jota en aikaisemmin ollut tarvinnut elämääni.

Mitä eri kanavissa pitäisi tehdä työnhaun näkökulmasta?

Etsi avoinna olevia työpaikkoja hakusanoilla #rekry, #rekrytointi, #duunit, #työpaikat.

Pinterest on paras mahdollinen kanava persoonansa esittelyyn. Löysin erilaisia työnhakuun liittyviä suomalaisia ansioluetteloja Pinterestistä lähes sata, joista osasta oheinen kuvakaappaus:

pinterestTyönhaussa on tärkeää markkinoida itseään. Kerro siis kaikissa some-kanavissa olevasi työnhaussa, mitä osaat ja  mitä haet.

Avaa Facebook-tilisi kaikille avoimeksi, mikäli toivot sinut löydettävän myös Facebookin kautta. Jälleen kerran kerro itsestäsi ja työnhaustasi. Facebookissa avoimia työpaikkoja kannattaa hakea hakusanalla (rekry, rekrytointi, duunit, työpaikat) ja paikkakunnalla esim. työpaikat espoo:

facebook-tyopaikat

Etsi työpaikkoja myös Instagramissa. #duunit hakusanalla tuli mm. seuraava julkaisu:

instagram

Youtubeen voi myös lätkäistä videon työnhaustaan ja markkinoida siinä osaamistaan. Tubettaminen on muutenkin nykyään suosittua varsinkin nuorten keskuudessa. Kuulin tyttäriltäni, että heidän ystävistään osa tienaa ihan kiitettävästi tubettamalla. Pitäisköhän brändätä toinen kissoistani ja tienata sen avulla kissavideoilla?

Etsi avoimia työpaikkoja sanoilla rekry, rekrytointi, työpaikat, duunit

Mutta ennen kaikkea käytä verkostojasi, sillä niiden kautta työllistyminen on huomattavasti tehokkaampaa kuin julkisten hakujen kautta. Verkostosi tuntee sinut ja voi suositella sinua eteenpäin potentiaalisen työpaikan avautuessa!

Itse olen hyödyntänyt työnhaussani LinkedIniä, Twitteriä ja verkostoani. Etsin yhä edelleen unelmieni työpaikkaa, jonka toivon löytyvän myynnin ja markkinoinnin parista. Periksi en meinaa antaa, vaan etsin kunnes löydän tai minut löydetään!

Kirjoita oma mielipiteesi tähän

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: