Motivaatio hukassa

Urapolulla voi joutua eksyksiin. Niin kävi minulle, kun lähdin myynti- ja asiakastyöstä hallinnollisiin tehtäviin. Ensin johtamaan terveydenhuollon ammattilaisia ja sen jälkeen pienen firman toimitusjohtajaksi. En viihtynyt kummassakaan tehtävässä ja lopulta jätin  työpaikkani. Hyppäsin tuntemattomaan ilman tietoa tulevasta työstä.

Aloin miettiä työn merkitystä ja mikä työssä on tärkeää? Mitä työ minulle merkitsee? Mitkä ovat vahvuuteni ja mitä osaan? Mikä tuottaa tyydytystä ja mitä haluan oppia? Mietin myös mitä en halua tehdä.

Ensimmäisenä tärkeänä asiana mieleeni tuli työyhteisöön kuuluminen, jonka merkitys korostui  irtisanouduttuani työstäni ja jäätyäni työyhteisön ulkopuolelle. Työssä ihminen kuuluu työyhteisöön, jossa hän voi tyydyttää sosiaalisia tarpeitaan, saada arvostusta, turvallisuutta ja solmia uusia ystävyyssuhteita. Kokea yhdessä työkavereiden kanssa onnistumisen tunteita, nauraa ja tukea työkavereita vaikeissa hetkissä. Yhteisö, yhteisöllisyys ja yhteisöllinen elämä ovat välttämättömiä ihmisen olemassaololle ja elämälle, niin myös minulle.

Seuraavaksi aloin miettiä työn vaativuutta, merkitystä ja imua. Mikä työssä motivoi minua? Työn ollessa tarpeeksi haastavaa, se motivoi ja on mielekästä. Lisäksi innostavassa työssä on imua,  jolloin ihminen kokee työnsä mielekkääksi ja nauttii siitä.  Työn imussa ihminen on tarmokas, omistautunut ja työhönsä uppoutunut. Aamulla on kiva mennä töihin ja vaikka töiden jälkeen illalla väsyttää, tunne on kuitenkin hyvä. Edellä mainittujen lisäksi minulle valkeni, että myynnin ja asiakkuuksien johtaminen on tuonut minulle eniten onnistumisen tunteita.

Omien motivaatioiden ja työssä merkityksellisten asioiden selvittäminen oli erittäin tärkeää, jotta osasin etsiä oikeanlaista työtä. Pitkän etsinnän jälkeen löysin unelmieni työpaikan. Kauan kadoksissa ollut motivaatio on taas löytynyt. Teen itselleni merkityksellistä työtä ja kuulun mahtavaan työyhteisöön. Nautin työstäni!

Kirjoita oma mielipiteesi tähän

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: